Victoriaoil a.d.

Osnovna delatnost kompanije Victoriaoil je proizvodnja sirovih i rafinisanih ulja, biodizela i proteinske sačme. Danas ova fabrika na godišnjem nivou preradi blizu 220.000 tona suncokreta i preko 85.000 tona soje, a tehnologija prerade omogućava punu fleksibilnost proizvodnog procesa rafinacije uljarica. U Victoriaoilu se nalazi i najmoderniji pogon za punjenje i ambalažiranje jestivog ulja, kapaciteta 14.000 litara na sat.

Prepoznatljiv potrošački brend ove kompanije je Iskon, jestivo suncokretovo ulje najvišeg kvaliteta, čija godišnja proizvodnja premašuje 70 miliona boca. Izvanredni rezultati su postignuti ne samo na domaćem tržištu, u kome Iskon učestvuje sa 30%, već i kroz izvoz u Austriju, Slovačku, Italiju, Holandiju, Sloveniju, Mađarsku, Grčku, Bugarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. Kvalitet Iskona potvrđuju i brojne nagrade i priznanja kako stručne javnosti, tako i samih potrošaca.

Značajni izvoz Victoriaoil postiže, osim u segmentu rafinisanih ulja, i u plasmanu ostalih proizvoda iz svog asortimana, što je kompaniju pozicioniralo u red najvećih pojedinačnih neto izvoznika u Srbiji. Konkurentan nastup u našoj zemlji i van nje garantuju brojni implementirani standardi u skladu sa najstrožom legislativom razvijenih svetskih tržišta: ISO 9001, HACCP, ISO 14001, OHSAS 18001, KOSHER, HALAL, IFS Food, GMP+B2 (2010) i ISCC.